Linker | Sitemap | Kontakt oss
   
 Du er her: Forsiden Jetpeler Utstyr
Utstyr
   
For å produsere jetpeler kreves det en del plasskrevende utstyr. Det meste av utstyret kommer i form av containere. Produksjons-utstyret består hovedsakelig av en bore-rigg, en høytrykkspumpe, et blandeverk med sementsiloer samt en kompressor.

Støynivået ved produksjon er tilsvarenede en lastebilmotor med lett gasspådrag.
riggomraade small 

 Borerigger
Vi har jetpel-rigger i forskjellige størrelser avhengig av type jobb. For større utendørsjobber med store dybder brukes gjerne en større dieseldrevet rigg. For jobber hvor det settes krav til størrelser på riggen, eksempelvis i kjellere, brukes en mindre elektrisk rigg. Den elektriske riggen krever, under produksjon, en fri høyde på ca. 2,5 m og en bredde på 1,2 m. Riggens transporthøyde og -bredde er henholdsvis 2,15 m og 0,8 m. Vekten er ca. 4,5 tonn.

 Blandeverk og sementsiloer
Blandeverket er hvor grouten blandes (sement/vannblanding). Blandeverket har lik størrelse som en standardcontainer på 2,5 m x 6,0 m og består av to blandekar hvor vann, sement og tilsetningsstoffer blandes. Dette er prosesstyrt og parametre som densitet måles kontinuerlig.

Vi har to typer sementsiloer. Den ene typen består av to siloer som plasseres over blandeverket, noe som er veldig plassbesparende. Den andre typen er en frittstående silo som plasseres ved siden av blandeverket, hvorpå sementen mates inn med en transportskrue. Førstnevnte har en totalhøyde på ca. 10 meter, mens den frittstående siloen har en høyde på ca. 12,5 m.

Når siloene er fylt med sement vil de ha en betydelig vekt. Det er derfor nødvendig med et stabilt underlag.

 Høytrykkspumpe
Høytrykkspumpen er hjertet i jetpelproduksjonen. Grouten pumpes fra blandeverket til høytrykkpumpen som øker væsketrykket til opp mot 500 bar. Herfra går grouten gjennom høytrykksslanger og til boreriggen.

Høytrykkspumpen har en vekt på ca. 15 tonn, en størrelse på 6,0 x 2,5 m og drives av en V8 dieselmotor på 469 HK. Dette er det mest støyende ved jetpeleproduksjonen. Støyen tilsvarer en lastebilmotor med lett gasspådrag.

 Kompressor og el-container
Kompressoren og el-container er begge containere med størrelse 2,5 m x 3,0 m. Disse leverer henholdsvis luft til boreriggen og strøm til anlegget. Plasseres fritt der det er mest hensiktsmessig.

 Verksted- og lagercontainer
Dette er containere med størrelse 2,5 m x 6,0 m. Disse kan plasseres uavhengig av produksjonsutstyret.

Bilder
anlegg small
Riggområdet
 
borerigg small
Elektrisk jetpelerigg før
produksjon

 
borerigg3 small
Elektrisk jetpelerigg
 
borerigg2 small
Elektrisk jetpelerigg under
produksjon

 
ec1 small
Dieseldrevet jetpelerigg
boreror small
Borerør for produksjon av
jetpeler
siloer small
Blandeverk med sementsiloer
pumpe small
Høytrykkspumpe


© 2017-2019 Jetgrunn AS | Postboks 337 Sentrum, 3701 Skien | Org.nr.: 959 646 821 | Tlf.: +47 35 52 05 30 | Email: post[a]jetgrunn.no
Kontakt oss | Briefly in English